Het is zomer. De tijd van het grote genieten is aangebroken. Loskomen van je dagelijkse ritme. Omdat er een vakantiesfeer is van niet-moeten ontstaat er ruimte. Ruimte om stil te staan en vrijheid om lekker weg te dromen. Vaak komen er tijdens zo’n rust-tijd vragen omhoog zoals: “Ben ik eigenlijk nog wel aan het doen wat ik leuk vind?”, “Maak ik in mijn dagelijkse leven wel genoeg tijd vrij voor de dierbaren om mijn heen?” en “Wat zou ik doen met een miljoen?”

Antwoorden verbeelden

Antwoord geven op deze laatste vraag kan je enorm helpen om te kijken of je nog op koers ligt op jouw levenspad. Stel dat je een miljoen zou hebben: dat betekent geld (en dus tijd) in overvloed. Als jij verzekerd zou zijn van meer dan genoeg geld. Wat zou je dan met je tijd gaan doen? Hoe zou jij jouw dagen vullen? Wat wil je dan neerzetten? Welke betekenis zou je dan aan je leven geven?

De zomer is een heerlijke tijd om te mijmeren. Om weg te dromen. Jouw ideale plaatje volledig voor je te zien. Het is zo fijn om jouw mooiste leven als een film voorbij te laten gaan in jouw gedachten. Waar ben je? Met wie? In welke omgeving? Wat doe je? Hoe ruikt het daar?

Persoonlijk kan ik enorm goed verbeelden hoe mijn ideale dag en week eruit zou zien als ik tijd en geld als water zou hebben. Natuur, vrijheid, verbinding en creatie zijn de belangrijkste ingrediënten in mijn ideaalbeeld. Mijn droomdag zit er helemaal vol mee.

“If you can dream it, you can achieve it”  Zig Ziglar

Elke dag je droom leven

Ik heb geen miljoen op mijn bankrekening staan. Maar die heb ik niet nodig om van elke dag die ik leef een droomdag te maken. Ik weet wat mijn belangrijkste geluksmakers zijn en elke dag voeg ik deze elementen in meer of mindere mate toe aan mijn dagelijkse bestaan.

Ik heb er zinnen van gemaakt. Deze herhaal ik dagelijks en zet ik in als richtingaanwijzers bij beslissingen die ik neem. Dat helpt mij om op mijn geluks-pad te blijven en zo steeds meer mijn droomleven te leven.

Enkele van mijn navigatie-zinnen:
  • Ik benut elke buitenkans
  • Ik neem ruimte om te bewegen en groeien
  • Samen: delen is vermenigvuldigen

De natuur helpt mij enorm om steeds weer bewust te zijn van de dingen waar het om draait in mijn leven. Ik ben er graag. Het helpt mij om mijn levensnavigatie juist in te stellen.

Hoe leef jij jouw mooiste leven?

Deze blog schreef ik voor Nature Quest

Photo by Simon Migaj on Unsplash

Simon Migaj

Share