Genoten van de tocht

Een levensreis in één dag

Als je kernwaarden Vrijheid, Inspiratie, Verbinding en Authenticiteit zijn en je een prachtaanbod voorbij ziet komen om een dag lang op pad te gaan met een coach op een camper én je heet Anita dan zeg je Ja, dat wil ik!  Omdat je voelt dat het je veel gaat brengen.

Een kort digitaal contact, een mail met vragen van Boele die ik beantwoord en een plek om af te spreken, een carpoolplaats in Friesland.

Om 9.15 uur stap ik bij Boele op de camper. Het voelt meteen vertrouwd. Al pratend rijden we naar een landelijke plek om de camper te parkeren. Boele maakt iets warms om te drinken en al snel zijn we diep in gesprek. Er is ruimte om te delen, tijd in overvloed en openheid. Je komt op een gespreksniveau dat je in het dagelijks leven niet zo snel bereikt en dat zorgt voor helderheid en inzicht. De bodyscan-meditatie geeft een hoop verduidelijking, mooi hoe dat refereert aan de zeven levensgebieden die de hele dag als een rode draad terugkomen. Boele heeft veel kennis en kunde en bij alles checkt hij bij mij of ik er voor open sta om er meer over te horen.

Na de intensieve conversatie gaan we naar buiten, we lopen alle twee een andere kant op om alles even te laten zakken. Ik neem een kijkje bij de nieuwsgierige koeien.

Na een heerlijk sapje vervolgen we onze reis richting het Noorden. Onderweg praten we over dromen, wensen, visualisaties, de ideale dag en het realiseren van dat wat ik het liefste zou doen. Mooie gesprekken, tips en adviezen.  Na een lange rit stoppen we bij de dijk. Terwijl Boele de lunch voorbereidt, ga ik de dijk over. Met mijn blote voeten het slib in. Heerlijk in de modder, even contact maken met de aarde. Echt even voelen. Het is zalig om bij het Wad te zijn. Ik geniet van de wind die om mijn oren suist, de rust op het stille wad, de mooie horizon. Ik laat de gesprekken van de ochtend bezinken en waai even lekker uit.

Ik spoel mij voeten schoon in de sloot en ga de camper weer in. Daar wacht een gevarieerde, plantaardige lunch en die smaakt erg goed. We praten verder over belangrijke zaken in mijn leven, over impactvolle gebeurtenissen uit het verleden en over de dromen van de toekomst. We pakken er kaarten bij. Ik trek er vier met een mooie uitleg die goed aansluiten bij de vraagstukken in mijn leven op dit moment. Mooie richtingaanwijzers.

We gaan weer op pad, we rijden naar een prachtig stukje natuur. Daar stappen we uit voor een wandeling. Onderweg gaan we de zeven levensgebieden bij langs. Boele stelt scherpe vragen, legt verbanden en geeft tips. Hij noemt sprekende voorbeelden uit zijn leven, dat maakt het erg persoonlijk, open en vrij.

De dag vliegt voorbij en duurt tegelijkertijd een eeuwigheid. Na het wandelen stappen we de camper weer in en evalueren we de afgelopen ochtend en middag. Boele vraagt me de doelen op te schrijven die zijn voortgevloeid uit de dag. En aan het begin van de avond zijn we weer bij het startpunt van de dag. We nemen warmtevol afscheid.

Er volgt, na de dag Tochtgenoten-coaching, nog 100 dagen lang een mail van het programma BLOEI. Dat houdt me scherp, geeft me een ritme om elke dag bewust bezig te zijn met dat wat ik nodig heb om me goed te voelen. Hierin komen álle levensgebieden aan de orde: gezondheid, gevoelsleven, zelfbeeld, relaties, creativiteit, inzichten en spiritualiteit. Dat brengt nog meer verdieping en stapje voor stapje ont-wikkeling om weer te worden wie ik ben. Een bijzonder programma: confronterend en verhelderend tegelijk. Ik leer (weer) te luisteren naar alle signalen die ik krijg. Kortom: alle ingrediënten om weer volledig te bloeien. Persoonlijke ontwikkeling en coaching is voor mij als coach heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat ik nog beter anderen kan inspireren om (opnieuw) vrij, gelukkig en lichter te leven.

Wat ben ik blij dat ik mezelf deze dag heb gegund en daar als bonus het programma BLOEI bij kreeg. Het was een heerlijke dag. Wat heb ik genoten van deze tocht. Een levensreis op een dag. Intens, persoonlijk, puur en vol inzichten en verheldering. Niet alleen op de dag zelf, maar met doorwerking in de maanden daarna. Zo kostbaar, zo’n aanrader. Een waardevolle investering in mijzelf die zeker voor herhaling vatbaar is.

Geschreven na doen van Tochtgenoten-coaching op de camper met Boele Ytsma (in oktober 2016) en het doorlopen van zijn programma BLOEI in de periode daarna. Meer informatie.

Share