Wakker worden

Langzaam maar zeker dringt mijn bewustzijn binnen, mijn onderbewuste slaaptoestand wordt weggeduwd door mijn gedachten. Ik open mijn ogen en bedenk me dat het 1 januari is. Een nieuw, vers jaar. En ik krijg een sterk gevoel, een krachtig gevoel van binnenuit dat stroomt door mijn hele lichaam. Dat gevoel schreeuwt dat het mijn jaar gaat worden. Het nieuwe jaar 2015 wordt mijn jaar! Mijn beste jaar ooit. Wauw, wat voelt dat gaaf.

(Wakker worden op de eerste dag van 2015. Het is gewoon een volgende dag, niks speciaals, niks bijzonders. Er komt wel iets bovendrijven van dat het mijn jaar wordt, maar wat een onzin zeg! Het leven gaat gewoon door, niks uitzonderlijks.)

Letters breien
In de middag zie ik een bijzondere woordzoeker. Op het eerste gezicht niks meer dan een veld vol met alleen maar letters. Maar er zitten woorden in verstopt. Als ik mij concentreer zie ik als eerste het woord FREEDOM, dan LOVE en daarna zie ik MONEY staan. De eerste drie woorden die jij ziet, zijn jouw kernwoorden voor 2015, staat vermeld onder de woordzoeker. Wauw, dit gaat echt mijn jaar worden!

(Ik zie een veld vol letters voorbijkomen en ik zie de woorden FREEDOM, LOVE en MONEY. Dat worden jouw kernwoorden van 2015 staat er bij. Ja, daag! Dat zal wel. Wat een onzin, wat een flauwekul.)

Vrijheid creëren
Ik voel me steeds meer vrij, vrij van mijn gedachten. Ze doen hun uiterste best hoor, hardnekkig dat ze zijn. Maar ik besteed er steeds minder aandacht aan. Wat een vrij gevoel geeft dat. Wat ook veel vrijheid heeft gecreëerd is het opzeggen van mijn “vaste” 9-tot-5 baan. Ik voel dat ik “verplichtingen” kan loslaten. Ik word mij bewust van wat er allemaal in mij geworteld zit. En ik heb besloten om niet meer te snoeien. De takken aan mijn boom die ontstaan zijn vanuit anderen, die knip ik niet meer af. Met dat snoeien stop ik. Want snoeien doet bloeien. Ik ga voor rigoureus en blijvend: ik snijd de wortels door van gedachtes en aannames die niet van mij zijn. Ik zorg alleen nog voor de wortels die mij energie geven en waar ik ZELF blij, gelukkig en vrolijk van word. Ik word niet meer overwoekerd door de takken die ik steeds probeer te snoeien, maar die steeds weer terugkomen. Deze takken verschrompelen nu, omdat ik de wortels heb doorgehakt. Zo blijven de takken over die ik belangrijk vind en dus kan ik hoger groeien, meer licht vangen, meer stralen.

(Tjonge, het wordt wel steeds lastiger om mijn stem te laten gelden. Ik dring mij toch wel steeds op in het hoofd, maar op één of andere manier luistert ze niet naar “Een baan van 9-tot-5 hebben de meeste mensen en dat geeft je zekerheid” en “Pas maar op, wat zouden anderen daar wel niet van denken” of “Doe niet zo raar, dat lukt je nooit”. Maar ik blijf proberen. Ik, als ego, als gedachten, ik moet het winnen.)

Liefde vinden
Zal ik mijn grote liefde vinden in 2015? Daar was ik vorig jaar wel mee bezig, maar toen was de tijd nog niet rijp. Rondkijken op datingsites, afspreken met potentiëlen, op zoek naar de geschikte partner. Er is maar één grote liefde die belangrijk is. Liefde waar ik niet zonder kan. Liefde die onmisbaar is om te groeien en te zorgen dat 2015 mijn jaar wordt. Zonder die liefde ga ik het niet redden, dan ben ik hulpeloos verloren. Als ik daar niet op vertrouw dan ben ik niks. Die grote liefde is de liefde voor mijzelf, vertrouwen hebben in mijn eigen ik. Houden van mijzelf dat is de basis, de basis om te stralen.

(Je kan het echt niet alleen. Zoek iemand die je aanvult. Je bent alleen niet sterk genoeg. Je hebt iemand nodig om compleet te zijn. HALLO. Luister je eigenlijk nog wel?)

Geld als ruilmiddel
Dit nieuwe jaar heb ik geld nodig, geld als ruilmiddel. Geld om mijn “energie-opladers” te betalen. De afgelopen jaren heb ik rond kunnen komen van weinig. Dat heeft mij bewust gemaakt, mij inzichten gegeven in mijn eigen ik, mijn wensen en mijn verlangens. Ik betaal anderen graag om zelf verder te kunnen groeien, ik betaal graag voor een cursus of een boek. Ik ruil graag mijn briefjes en munten om voor een vliegreis en een tijdelijke, nieuwe omgeving. En ik geef anderen graag inzicht in de beste omstandigheden om tot volle bloei te komen. Als jij wat ruilmiddelen aan mij geeft, dan help ik jou of jouw project groter te laten groeien en bloeien.

(HALLO!!! HALLOO!!!! Jij hebt dat geld helemaal niet nodig, joh! Dat ben je helemaal niet waard. En anderen hoeven helemaal niet te groeien! Jij zelf ook niet. ECHT NIET! Ga gewoon bij een baas werken. HALLO!!!! HALLO…. Ben je daar nog????!!!)

Hakken en bloeien
Ik hak ze weg. Al die gedachtes, dat ego, al die stemmetjes in mijn hoofd. De muurtjes om mij heen laat ik afbrokkelen, ik sloop ze, ik schop er tegen aan. Heerlijk zeg! En als dat duiveltje op mijn schouder komt zitten, dan vertel ik hem gewoon dat hij kan gaan vliegen!

Mijn krachtige ik, mijn innerlijke zelf, mijn vertrouwen in mijn talenten, schrijven, organiseren en inspireren. Schakelen en verbinden daar ga ik voor in 2015.

Dus 2015 wordt mijn beste jaar omdat ik luister naar mijn gevoel, mijn innerlijke kracht. Ik heb alle antwoorden in mijzelf, diep in mij. Niet in mijn hoofd, maar in de stilte van mijn eigen ik. Ik hoef alleen maar op zoek naar nog betere groeiomstandigheden. En door te vertrouwen en geloven in mijn talenten en krachten, kan ik bloeien. Ik zorg voor voldoende kiemkracht, zodat mijn eigen wortels diep kunnen verankeren. Daardoor krijg ik een stevige stam en vele sterke takken. Die takken ontwikkelen vruchten, zoveel vruchten dat ik die kan delen. En delen is vermenigvuldigen.
Wauw, wat voelt dit goed. Mijn jaar. 2015. Mijn beste jaar ooit! Tot nu toe dan. Want het wordt alleen maar beter!

(Pfffffff…… zal ik het maar opgeven?)

Deze blog schreef ik op 28 januari 2015 om mee te doen met de blog-wedstrijd met als thema ‘2015 wordt mijn beste jaar ooit, want…’ van 365dagensuccesvol.nl

Share