Ineens is hij leeg, de batterij van je telefoon. En je had hem nog niet zolang geleden opgeladen. Het icoontje gaf toen toch echt 100% aan. Volledig opgeladen dus. Vol energie. Hoe kan hij dan nu al weer leeg zijn? Toch geeft de display een dood scherm. Zwart. Helemaal leeg.

Er zijn van die momenten dat je je geweldig voelt. Dat je de hele wereld aankunt: “Laat het maar komen!” Je ontvangt alles en iedereen met open armen. Honderd procent energie. Je gaat er fris en vol goede moed tegenaan. Maar dan ineens voel je dat je wordt leeggezogen. Je energie lijkt te smelten als sneeuw in de volle zon. Zo’n prachtige laag witte bedekking met sneeuwkristallen die stralen en schitteren, maar het volgende moment dat je kijkt zijn ze weg. Verschrompeld. Helemaal opgelost.

Je sluit je oplader aan op je telefoon. Het duurt even voordat er weer iets in het schermpje verschijnt. Langzaam maar zeker komt de mobiele eenheid weer op gang. In je menu van instellingen ga je op onderzoek uit en dan zie je dat er te veel apps open stonden. Van alles stond ingesteld en open en nam energie. Zelfs de locatie-gps was volledig ingeschakeld, terwijl je hem niet eens nodig had. Daardoor was je toestel zo snel energieloos.

Als je alles laat binnen komen, dan gaat er veel energie verloren. De energie gaat op aan zaken die niet belangrijk zijn. Je raakt je kracht kwijt door onbelangrijke onbenulligheden. Zomaar weg. Weggelekte energie. En dat kan rap gaan. Snel. Heel snel. Te snel. Van 100 naar nul in luttele minuten. Zonde.

Houd je energievreters in de gaten. Zet je slurpers uit. Zorg dat je je concentreert op de essentiële zaken. Daar waar je verder mee komt, daar waar je wat aan hebt. Dat wat je verder brengt. Dat wat je energie geeft. Dat waardoor je batterij niet leegraakt. Daar waar je energie van krijgt. Je door kan blijven gaan. Je verder wil, je enthousiast maakt. Je oplaadt. Focus en in flow gaan voor jouw energiebevorderaars, jouw energiebronnen! Zorg dat je ze goed in beeld krijgt en houdt!

geïnspireerd door Ki-post van vanochtend op Ki-facebook

Meer 108 dagen Ki

Share